02.09.2023, 14:15

В Україні з 6 вересня запустять Єдиний портал викривачів корупції: можна непогано заробити на корупціонерах

В Украине с 6 сентября запустят Единый портал обличителей коррупции

В Україні з 6 вересня розпочинає свою роботу Єдиний портал викривачів корупції. Спеціальний ресурс забезпечить анонімне повідомлення про корупцію у тій чи іншій організації. Громадяни зможуть отримати чималу винагороду.

Про це під час прес-конференції повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков, передає Час Пік.

"Я підписав наказ про запуск з 6 вересня Єдиного порталу викривачів корупції, який забезпечує анонімне або неанонімне повідомлення про корупцію в тій чи іншій організації...

Портал – це спеціальний ресурс, який забезпечить анонімне надсилання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх організаціях. Ці повідомлення потраплятимуть керівникам організацій або уповноваженим щодо запобігання корупції, а також спеціальним суб'єктам - НАБУ, ДБР, Національному агентству, Національній поліції", - розповів Новіков.

На сьогоднішній день доступ до порталу мають 10 органів державної влади. За словами голови НАЗК, поступово накопичуватиметься кількість державних органів, які матимуть доступ до вищезазначеного порталу.

Загалом до цього веб-ресурсу буде підключено близько 90 тис. органів влади, органів місцевого самоврядування та юридичних осіб.

Українці зможуть отримати чималу винагороду, якщо завдяки їхньому повідомленню суд визнає корупціонера винним та ухвалить рішення про стягнення коштів. Викривачеві корупціонерів заплатять 10% від суми штрафу, але не більше 14 мільйонів гривень.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк