14.08.2023, 17:20

В Україні змінено періоди виплат ВПО: названо дати, коли переселенцям перераховуватимуть гроші

В Украине изменены периоды выплат ВПЛ

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій дало роз'яснення українцям щодо періодів виплат державної допомоги внутрішньо переміщеним особам. В Україні змінено періоди виплат ВПО. Названо два виплатних періоди.

Згідно з Постановою КМУ від 11 липня 2023 р. ]]>№709]]>, яку розробило Міністерство соціальної політики, змінено періоди виплат державної допомоги внутрішньо переміщеним особам, повідомляє Час Пік.

Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі 3 тисяч гривень особам з інвалідністю та дітям та 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішніх переселенців.

Як ]]>повідомляє ]]>Мінреінтеграції, у серпні 2023 р. й у подальшому буде два виплатних періоди допомоги ВПО – до 15 і 28 числа.

28 серпня відбудеться нарахування та виплата допомоги тим, кому її призначено або донараховано вже після 15.08.23р.

У Мінреінтеграції зазначили, якщо переселенці мають питання щодо таких виплат, необхідно звертатися:

  • до Мінреінтеграції на цілодобову "гарячу лінію" з кризових питань: 15-48;
  • на "гарячу лінію" Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 11 липня ухвалив постанову "Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб", яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для переселенців. Зокрема, названо категорії переселенців, яких позбавлять виплат.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк