12.08.2023, 19:55

В Україні вперше за 2 роки впали ціни на продукти: що саме подешевшало

продукты

В Україні у липні 2023 року споживчі ціни знизилися порівняно з червнем на 2,1%. Загалом вартість продовольства зменшилася вперше із серпня 2021 року.

Про це повідомив директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко, передає Час Пік.

"У липні 2023 року споживчі ціни на продукти харчування зменшилися проти червня на 2,1%, тоді як ще у червні проти травня вони зросли на 0,1%. У результаті споживчі ціни зменшилися проти попереднього місяця вперше з серпня 2021 року", - стверджує Лупенко.

Проте цього місяця тенденція падіння цін може зупинитися.

Фахівець додав, що найбільше подешевшали овочі (-18,2%), на другому місці - яйця (-4,1%). Також знизилися ціни на фрукти (-1,3%), соняшникову олію (-0,8%), макарони (-0,2%), хліб та хлібопродукти (-0,1%). Разом з тим, збереглося зростання цін на м'ясо та м'ясопродукти (+1,4% порівняно з червнем), рибу (+0,7%). Відновилося зростання цін і на цукор - на 1,2%.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Безкоштовне харчування, проживання, цільові кошти: на що мають право школярі та студенти-переселенці з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк