06.08.2023, 09:11

У Міненерго озвучили тариф на світ у серпні: скільки заплатимо

Віктор Білий | Всі новини автора

До кінця опалювального сезону тарифи на електроенергію для побутових споживачів в Україні не змінюватимуть. Тобто як мінімум до березня 2024 року вартість кіловата залишатиметься на рівні 2,64 грн.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє Час Пік.

Водночас він натякнув, що ймовірність підвищення цін для населення все ж таки є, сказавши, що в Міненерго "сподіваються", що вдасться пройти весь опалювальний сезон із нинішніми цінами.

"Ми поки що не плануємо чергове збільшення тарифу. Ми дуже сподіваємося, що з цим тарифом пройдемо весь опалювальний сезон", – сказав він.

Галущенко зазначив, що підвищення тарифів на світ це вимушений захід, адже для ремонту енергосистеми після пошкоджень внаслідок російських атак потрібні додаткові кошти.

"Всі розрахунки показували: ми не зможемо максимально відновити систему до наступної зими. І, відповідно, провести наймасштабнішу ремонтну кампанію та підтримати генерацію", – пояснив він.

За світло можна платити вдвічі менше

Водночас українці можуть платити за світло вдвічі менше, встановивши двотарифні лічильники, які дозволяють платити за електроенергію в нічний час з 23:00 до 7:00 вдвічі дешевше за 1,32 грн замість 2,64 грн.

Окупність двотарифного лічильника вартістю 3000 грн становитиме близько року, після чого почнеться чиста економія.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Нацбанк ввів в обіг нову 10-гривневу монету, присвячену воїнам ППО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк