05.08.2023, 11:55

Нацбанк ввів в обіг нову 10-гривневу монету, присвячену воїнам ППО

Нацбанк ввел в оборот новую 10-гривневую монету, посвященную воинам ПВО

Національний банк присвятив воїнам протиповітряної оборони України оборотну пам'ятну монету номіналом 10 гривень. Такі монети будуть доступні у вільному обігу, тому їх можна використовувати для всіх видів готівкових платежів.

Національний банк України презентував нову оборотну пам'ятну монету номіналом 10 гривень "ППО - надійний щит України". На ній зображено зенітну установку Patriot. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба НБУ, передає Час Пік.

Як зазначили в НБУ, ця монета продовжує серію "Збройні Сили України" та присвячена подвигам і героїзму воїнів протиповітряної оборони, які самовіддано та щоденно боронять небо України.

"Сьогодні ми презентуємо нашу нову обігову пам'ятну монету "ППО – надійний щит України", щоб вкарбувати в металі звитягу підрозділів, які забезпечують протиповітряну оборону. Ці монети щодня перебуватимуть в обігу та нагадуватимуть нам про героїзм та подвиги воїнів Збройних Сил України, про тих, кому завдячуємо за врятовані життя, миті спокою та нескорене вільне небо над головою. Дякуємо воїнам протиповітряної оборони за кожну збиту ціль, за надійний щит над Україною", – сказав голова Національного банку України Андрій Пишний.

Як і всі інші оборотні монети України, оборотна пам'ятна монета "ППО – надійний щит України" є обов'язковою для прийому за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Оборотну пам'ятну монету Нацбанк ввів у готівковий обіг з 4 серпня 2023 року. Монета виготовлена із сплаву на основі цинку з нікелевим покривом. Вага монети – 6,4 г, діаметр – 23,5 мм. Загальний тираж – 10 млн штук.

Нацбанк ввел в оборот новую 10-гривневую монету, посвященную воинам ПВО

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк