01.08.2023, 11:43

В Україні відстрочили зміни до правил щодо призначення допомоги для ВПО

В Украине отсрочили изменения в правила о назначении помощи для ВПЛ

Уряд України відстрочив до 1 листопада 2023 року запровадження змін до правил надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Допомогу ВПО на сім'ю, а не кожного її члена окремо, почнуть призначати з 1 листопада. Про це 31 липня ]]>повідомило ]]>Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, передає Час Пік із посиланням на постанову ]]>№789]]> від 31 липня 2023 р.

У Мінреінтеграції зазначили, що у середині липня 2023 р. Кабмін змінив правила надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

"Згідно з цими змінами, за оформленням допомоги на проживання має звертатись одна особа від всієї сімʼї, а не кожен член сімʼї окремо. Ці нововведення мали набути чинності з 1 серпня 2023 року і стосувалися внутрішніх переселенців, які вперше звертаються за допомогою", - йдеться у повідомленні. 

Однак, 31 липня Уряд відстрочив до 1 листопада 2023 року введення в дію цього нововведення.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 11 липня ухвалив постанову "Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб", яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для переселенців. Зокрема, було названо категорії ВПО, які втратять допомогу від держави.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк