31.07.2023, 17:34

Україна та Хорватія домовилися про експорт українського зерна, - Кулеба

Віктор Білий | Всі новини автора

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба домовився з міністром закордонних та європейських справ Хорватії Гордоном Грлич-Радманом щодо експорту українського зерна, ускладненого після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи.

Про це на брифінгу в понеділок заявив Кулеба з посиланням на пресслужбу відомства, повідомляє Час Пік.

Зазначається, що з огляду на вихід РФ із Чорноморської зернової ініціативи важливою темою переговорів міністрів став український продовольчий експорт.

"Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна. Зараз ми працюватимемо над тим, щоб прокласти найбільш ефективні маршрути до цих портів і максимально скористатися цією можливістю. Кожен внесок у розблокування експорту, кожні відкриті двері це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу. Дякую Хорватії за конструктивну допомогу", - наголосив Кулеба.

\Також глава МЗС України подякував уряду Хорватії та особисто прем'єр-міністру Андрію Пленковичу за підтримку України на шляху до ЄС та НАТО. Він також привітав нещодавнє рішення парламенту Хорватії визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Поповнення карт готівкою через термінали: у НБУ розповіли, що зміниться з 1 серпня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк