23.05.2023, 16:38

"Моя позиція залишається незмінною": Верещук розповіла, що буде із соцвиплатами для ВПО

Віктор Білий | Всі новини автора

Державна стратегія щодо внутрішнього переміщення серед іншого передбачає забезпечення ВПО грошовою допомогою. 2023 року буде збережено соціальні виплати для внутрішньо переміщених осіб.

Про це розповіла віцепрем'єр-міністр - міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону, повідомляє Час Пік.

"Моя позиція залишається незмінною – цього року ми маємо зберегти всі виплати ВПО", - зазначила вона.

За її словами, поки що не можна стверджувати, що більшість ВПО вже отримали фінансову незалежність. Тому дуже важливо продовжувати виплачувати належні їм кошти й дати можливість стати на ноги.

У міністерстві нагадали, що розроблена Мінреінтеграції та схвалена урядом Стратегія державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, зокрема, і передбачає забезпечення ВПО грошовою допомогою від держави.

Нагадаємо, що через повномасштабну війну багато українців стали вимушеними переселенцями. Для допомоги таким громадянам держава виплачує щомісячну допомогу на проживання, яка становить 2000 гривень для дорослих людей та 3000 гривень на кожну дитину чи дорослу з інвалідністю.

У 2023 році ВПО продовжили автоматично отримувати допомогу на проживання. У Мінреінтеграції уточнювали, що для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не потрібно підтверджувати матеріальний стан, оскільки воно не залежить від доходу, що отримується, і є безстроковим.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Коли та наскільки в Україні подешевшає цибуля, - прогнози експерта

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: