14.01.2022, 12:53

В Україні планують оснастити таксі касовими апаратами: розроблено законопроєкт

такси

В Україні розроблено законопроєкт про фіскалізацію таксі. Українських таксистів можуть зобов'язати встановити та використовувати реєстратори розрахункових операцій (касові апарати).

Депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев прогнозує появу в парламенті законопроєкту про фіскалізацію таксі у січні. Про це він ]]>повідомив ]]>в інтерв'ю виданню "Українські Новини", передає Час Пік.

За словами Гетманцева, законопроєкт зараз на стадії узгодження з Міністерством інфраструктури.

"Я вірив, що законопроєкт буде внесено восени, не вийшло. Думаю, що вже у січні ми його побачимо. Я досить жорстко вимагаю, щоб він з'явився.

Ми повинні зобов'язати кожного таксиста мати програмний РРО, який не важко встановити на телефон. Це може бути індивідуальна зайнятість або робота зі службами таксі", - сказав Гетманцев.

Відзначається, що фіскалізація повинна вивести сферу таксі з тіні.

За словами нардепа, це буде остання галузь, яку мають намір фіскалізувати.

"Ми вже закінчили із законами, які наводять порядок у оподаткуванні, і виконали програму мінімум.

Ми ухвалили закони, які запровадили РРО, антиофшорний закон, податок на Google, реформу податкової відповідальності в №1210, податковий закон №5600, ми прибрали всі корупційні пільги. Усі. Ми повинні поставити крапку або крапку з комою на кілька років. І сконцентруватися на Податковій, Митниці, налагодити їхню роботу. Вони мають достатні інструменти для того, щоб працювати чесно і відкрито, на користь бізнесу, але вони часто працюють на себе, використовуючи повноваження на зло і це абсолютно неприйнятно", - повідомив Гетманцев.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року запрацювали правила про обов'язкове використання касових апаратів представниками малого бізнесу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: