17.12.2021, 11:48

Грошову компенсацію за "пакунок малюка" тепер можна отримати в "єМалятко"

Марина Началова | Всі новини автора

Мінцифри запускає нову послугу для батьків. Відтепер отримати грошову компенсацію за «пакунок малюка» можна в єМалятко.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Час Пік.

Він зазначив, що грошову компенсацію можуть оформити тільки ті батьки, які не отримали «пакунок малюка» в пологовому будинку або управлінні соцзахисту населення за місцем проживання. Розмір компенсації - 6 300 грн у разі подання заяви у грудні 2021 року.

Щоб отримати кошти, потрібно заповнити заявку онлайн особисто одному з батьків за ]]>цим посиланням]]>. А також відкрити спеціальний рахунок «Пакунок малюка» в будь-якому відділенні ПриватБанку. Кошти будуть зараховані тільки на цей рахунок. Їх можна використати, щоб купити дитячі товари офлайн або в інтернет-магазинах. Список магазинів ]]>розміщений ]]>на сайті Мінсоцполітики.

єМалятко - це 10 послуг, які можна отримати за однією заявкою. Основною послугою є оформлення свідоцтва про народження, яке доставить кур'єр за зручною адресою. Також можна отримати ідентифікаційний код для дитини, задекларувати місце її проживання, виплату допомоги при народженні тощо.

Батькам тепер не потрібно йти в 11 установ, замовляти 37 документів та витрачати на все це 30 годин. Подати заяву можна онлайн одразу після народження малюка.

За майже два роки існування сервісу єМалятко вже понад 222 тисячі українців подали заявки. 89% батьків реєструють народження дитини саме через єМалятко.

Читайте ще: "Економічний паспорт українця": Експерти пояснили, чому нарахування грошей на рахунки дітей матиме сумні наслідки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: