12.11.2020, 07:50

Платять борги миттєво: В Україні автоматично блокують рахунки боржників

В Украине автоматически блокируют счета должников

Міністерство юстиції продовжує впровадження системи автоматизованого арешту рахунків боржників. Сьогодні в Україні з системою працюють вже 4 банки, першим приєднався "ПриватБанк".

Автоматизована система дозволяє миттєво здійснювати арешт рахунків боржників. Про це міністр юстиції Денис Малюська заявив на Дев'ятому українському банківському форумі (The Banking 50 Ukrainian Banking Forum), повідомляє Час Пік.

Глава відомства закликав банки приєднуватися до автоматизованої системи арешту рахунків, яка дозволяє моментально заарештовувати кошти недобропорядних клієнтів. За його словами, ця система дозволить здійснювати стягнення боргів набагато швидше та ефективніше, в тому числі й з держсектора.

"Користуючись нагодою, хочу закликати банківську спільноту приєднуватись до нашої системи автоматизованого арешту рахунків. Зараз ця система абсолютно добровільна. Якщо банк приєднається до цієї системи, арешт рахунків у банку буде здійснюватися автоматично...

Виконавець натисне кілька клавіш на своєму комп'ютері і рахунки вже будуть арештовані. Для банку, який приєднається до системи, спочатку це буде нібито мінусом, тому що його клієнти розумітимуть, що їх рахунки можуть бути арештовані миттєво. Але чим більше банків приєднається до системи, тим більше ймовірність, що ваші боржники, які винні вам кошти, не зможуть їх сховати...

У нас є чимало виконавчих листів, загалом виконавчих документів про стягнення грошових коштів. А ця система зробить стягнення боргів у рази швидшим та ефективнішим...", - сказав Денис Малюська.

Міністр зазначив, що Мін'юст готовий надати банкам всю технічну допомогу в процесі підключення.

За його словами, до системи вже приєдналися чотири банки, серед них "ПриватБанк" та monobank.

Нагадаємо, приєднання банків до системи автоматичного арешту рахунків боржників почалося в 2019 році. На початок 2020 року надійшло 18 заявок фінустанов на підключення.

Довідка: Український Банківський Форум – щорічна фінансова подія, яка збирає представників фінансового сектору, регуляторів, урядовців та бізнесменів для обміну останньою інформацією, ідеями, напрацюваннями. Мета – вивести фінансовий сектор України на світовий рівень.

Читайте також:

В Україні вводиться в обіг нова 2-гривнева монета

Перерахунок абонплати на газ: кому доведеться платити більше

Газ подорожчав з 1 листопада: ціни в регіонах України істотно різняться

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк