21.04.2024, 21:34

"Бавовна" в Севастополі: Українські МВС уразили найстаріше рятувальне судно "Комуна"

Марина Гончар | Все новости автора
комуна

В тимчасово окупованому росіянами Севастополі сьогодні вранці, 21 квітня, пролунали вибухи. Згодом військові РФ повідомили про пожежу на одному з кораблів. Вражений був найстаріший у світі корабель "Комуна".

Офіційно інформацію про ураження підтвердив речник ВМС України Дмитро Плетенчук, передає Час Пік.

"Сьогодні в Криму українські ВМС дістали черговий корабель зі складу ЧФ РФ "Комуна". Характер пошкоджень верифікується. Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не здатен. Це буде повторюватися, поки у росіян не скінчаться кораблі, або вони не заберуться з Криму", - написав речник ВМС України.

Це один із найстаріших кораблів, який досі виконував бойові завдання. Його спустили на воду у 1913 році.

Раніше про ураження корабля висували припущення InformNapalm. Зазначили, що рятувальне судно ЧФ РФ "Комуна" використовували для пошуків крейсера "Москва". 

Після вибуху, в Телеграм-каналі "Кримський вітер" писали, що в бухті "перебували буксири". А якщо було вражено дійсно корабель "Комуна", то це не менш важлива ціль, чим крейсер "Москва". Адже іншого рятувального судна просто немає.

Читайте також: Окупанти скинули дві авіабомби на Козацьке Херсонській області: зруйнований під'їзд багатоповерхівки (фото)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик