18.04.2024, 09:37

Стало відомо, які міста України набули статусу "прозорі" в умовах війни

Стало известно, какие города Украины получили статус "прозрачные" в условиях войны

Організація Transparency International Ukraine оприлюднила новий рейтинг прозорості міст. За результатами 2023 року статус "прозорі" набули п'яти міст України.

Програма Transparent cities/Прозорі міста (Transparency International Ukraine) презентувала результати другого дослідження стану прозорості міст під час повномасштабної війни. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті організації, передає Час Пік.

У 2023 році аналітики, крім 70 міст, додатково оцінили також 10 муніципалітетів, наближених до лінії фронту.

Дніпро, Дрогобич, Львів, Мукачеве та Тернопіль визнані прозорими в умовах війни у 2023 році. Статус "частково прозорих" отримали 23 міста, решта 52 – "непрозорі".

"Попри виклики війни, містам вдалося здійснити певний прогрес у 2023 році, але більшість все ще залишається непрозорою – 65%. У 2022 році цей показник становив 81,4%", - йдеться у дослідженні.

За рік 14 міст покращили свою категорію:

  • 2 міста перейшли у "прозорі";
  • 12 набули статусу "частково прозорих";
  • 30 міських рад покращили свої рівні прозорості на 5% та більше.

Довідка: Transparency International - неурядова міжнародна організація боротьби з корупцією та дослідження рівня корупції по всьому світу. Міжнародний рух Transparency International було засновано у 1993 році в Берліні. На даний момент в організації існують відділення більш ніж у 100 країнах світу.

Читайте також: "Залишилися без пенсії": Що робити пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію й втратили виплати з 1 квітня

Transparent cities/Прозрачные города Transparent cities/Прозрачные города Transparent cities/Прозрачные города

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: