18.04.2024, 08:51

Окупанти заявили про намір відновити аеропорт у Луганську

Оккупанты заявили о намерении восстановить аэропорт в Луганске

У Міністерстві транспорту РФ заявили, що готові розпочати відновлення Луганського аеропорту. До 2030 року росіяни планують реконструкцію п'яти аеропортів на захоплених українських територіях.

Російські окупанти заявили, що ухвалено рішення про відновлення Луганського аеропорту. Про це повідомляють підконтрольні окупантам ЗМІ, передає Час Пік.

У планах Мінтрансу РФ на 2027-2030 рр. передбачено реконструкцію п'яти аеропортів: Донецьк, Луганськ, Маріуполь, Херсон, Запоріжжя.

Як заявили у відомстві, "найменше постраждали Маріупольський та Луганський", тому їх реконструкцію "готові розпочати вже зараз".

На думку російських "визволителів", так виглядає аеропорт, який "постраждав не сильно":

Луганский аэропорт Луганский аэропорт Луганский аэропорт Луганский аэропорт

Це в дусі "руського миру" - спочатку все зруйнувати вщент, а потім видавати себе за благодійників, які "відроджують звільнені" території.

Нагадаємо, міжнародний аеропорт "Луганськ" до квітня 2014 року був базовим аеропортом авіакомпанії "ЮТейр-Україна" і був здатний приймати літаки Ту-154 та інші легші повітряні судна, а також гелікоптери будь-яких типів. "Руський мир" безжально стер його з лиця землі.

Раніше пропагандистське видання "ЛИЦ" повідомляло, що архітектор зі Стаханова Інга Глушкіна "розробила проєкт луганського аеропорту за образом іграшки - птаха щастя".

Луганский аэропорт Луганский аэропорт

Читайте також: "Десять років потому": Як змінився Луганськ за 10 років існування в "руському мирі"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик