18.04.2024, 08:05

В Україні різко похолодає: Укргідрометцентр попередив про небезпечні та стихійні метеорологічні явища

Укргидрометцентр предупредил об опасных и стихийных метеорологических явлениях

Після аномально теплої погоди, якою українців потішила перша половина квітня, на Україну насувається хвиля похолодання. Український гідрометеорологічний центр попереджає про небезпечні та стихійні метеорологічні явища.

Незабаром Україну накриє потужний холодний циклон. За прогнозами синоптиків, у деяких регіонах очікується різке похолодання, заморозки, сніг та навіть невеликі морози, повідомляє Час Пік.

За словами синоптика Наталії Птухи, у Карпатах очікується сніг та морози від -2 до -7 градусів. Сильний вітер, дощі та прохолодна погода спостерігатиметься майже по всій Україні.

"В найближчі кілька діб майже по всій Україні дощитиме - так на погоду вплинуть атмосферні фронти, пов’язані зі скандинавським циклоном. Дощі крокуватимуть поруч з похолоданням. 17-19 квітня денна температура знизиться до +7…+14. Південь та південний схід грітимуться довше - там до 18 квітня в день буде +22…+29. А потім і туди прийде похолодання, але дуже відносне – термометри показуватимуть до +24 градусів", – повідомила Птуха.

Цей прогноз підтверджує синоптик Наталія Діденко. За її прогнозами, в Україні очікуються рясні сильні дощі, крім сходу та південного сходу. Синоптик радить "дуже подумати", чи варто в ці дні кудись виїжджати автомобілем.

"У Карпатах - сніг!

На заході, півночі плюс Вінниччина та Черкащина завтра - холодяка, +6+11 градусів.

19-го квітня у західних областях вночі ймовірні заморозки!

20-го квітня у більшості областей України (окрім півдня) ймовірні заморозки!", - написала Діденко у Facebook.

Український гідрометеорологічний центр попередив українців про небезпечні та стихійні метеорологічні явища.

"Вночі 19 квітня у західних областях на поверхні ґрунту заморозки 0-5° (І рівень небезпечності, жовтий), на Закарпатті сильні заморозки 0-3° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий); вночі 20 квітня у західних, північних та центральних областях сильні заморозки 0-3° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий)", - йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.

Читайте також: "Залишилися без пенсії": Що робити пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію й втратили виплати з 1 квітня

Укргидрометцентр Укргидрометцентр

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик