28.03.2024, 13:55

"Допомагаємо, чим можемо": Росіяни привезли до Лисичанська нову партію макулатури

Россияне привезли в Лисичанск новую партию макулатуры

Після "звільнення" на тимчасово окупованих територіях росіяни насамперед масово вилучали українські книжки зі шкіл та бібліотек та продовжують завозити свою макулатуру. Роблять такі "потрібні подарунки" й Лисичанську.

Росіяни завалюють окуповані території Луганщини своєю художньою та пропагандистською літературою. Особливу увагу приділяють "новим звільненим" містам, де населення поки що недостатньо зомбовано, повідомляє Час Пік.

Окупаційна адміністрація Лисичанська ]]>повідомила]]>, що "благодійники" з Ростовської області привезли книжки, "дізнавшись, що мешканці округу потребують літератури". "Влада" Лисичанська подякувала "благодійникам" за те, що вони не побоялися приїхати до міста, яке "знаходиться поблизу лінії бойового зіткнення". А як же лисичани, які живуть у такій обстановці не один рік?!

Россияне привезли в Лисичанск новую партию макулатуры

"Ми привезли книги для бібліотек, бо тут не вистачає книг, а людям треба читати, треба розвиватися. На жаль, нацисти все тут знищили, тому допомагаємо чим можемо. Небайдужі жителі Росії", - заявила росіянка.

Вона має рацію, нацисти все тут знищили - це правда! Там, де пройшлася російська орда, залишаються тільки руїни... Ось тільки окупаційна адміністрація Лисичанська повторює свої мантри про те, що все навколо знищено "укронацистськими формуваннями".

Нагадаємо, після захоплення окупантами нових територій, т.зв. "міністерство освіти і науки ЛНР" направило керівникам адміністрацій міст і районів, а також підвідомчим освітнім організаціям документ із рекомендаціями вилучити з фондів шкільних бібліотек книги зі списку, в якому 365 позицій.

Під заборону потрапили художня література, книги з історії, біографії, есе, які стосуються України. Рекомендують прибрати: літературу про Голодомор в Україні, підручники та довідники з історії України, комікси, публіцистику, видану після 2014 року, книги з серії "Знамениті українці", художню літературу про "події періоду новітньої історії" в Україні й на Донбасі.

Замість знищених книг росіяни продовжують завозити свою макулатуру. Для цього до окупованих регіонів відправляють т.зв. волонтерів, які розвозять книги з "історії Росії" та "художню літературу".

Мабуть, для росіян буде справжнім одкровенням, що до війни твори російської класичної літератури можна було знайти в будь-якій бібліотеці, навіть шкільній. Люди спокійно брали у бібліотеках та купували у магазинах книги російською мовою й ніхто не боявся, що їх за це розстріляють, як розповідають про це зомбі-телеглядачам російські пропагандисти...

Нещодавно росіяни вже зробили Лисичанську "шикарний" подарунок. Напередодні Пасічник зробив ще один "сюрприз", 27 березня підписав указ про введення у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному "сухого закону".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик