28.03.2024, 12:01

"До чогось готуються?": На Луганщині йде активне перекидання військової техніки та живої сили окупантів

На Луганщине идет активная переброска военной техники и живой силы оккупантов

На Луганщині російські окупанти не припиняють обстрілювати прифронтові населені пункти та не залишають спроб прорвати українську оборону. Водночас останніми днями відзначається дуже активний трафік техніки та особового складу по регіону.

На Луганщині мешканці прифронтових населених пунктів змушені жити під постійними ворожими обстрілами. Ситуація на фронті залишається напруженою. Про це повідомляє Луганська ОВА.

"Вогонь по Макіївці, де ще залишаються жити люди, відкрив ворог минулої доби. Вздовж лінії зіткнення росіяни інтенсивно обстрілювали з артилерійських систем, гранатометів, зі стрілецької зброї. Знов атаковані наші позиції в Білогорівці, але прорвати українську оборону противнику вкотре не вдалося. На Куп’янському напрямку окупанти наступальних дій не проводили", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЛОВА.

Разом з тим, останніми днями відзначається дуже активний трафік військової техніки та особового складу окупантів по Луганської області. Про це повідомляє український воїн Артем Карякін (він же "Східний"), який 8 років прожив в окупації та пішов воювати за Україну у 2022 році.

"Багато різних тралів на базі МАЗів тягнуть бронетехніку до лінії через Стаханов-Первомайськ-Попасну (танки + різної модифікації БМП). Також з'явилися у товарних кількостях понтонні Камази (раніше спостерігалися вкрай рідко). Багато тягачів у сирійському пустельному камуфляжі, переважно старі Урали. Паливозаправники йдуть колонами.

Йде перекидання й живої сили. З того, що впадає у вічі - тентовані вантажівки з бійцями, кузови набиті поклажею (сумки, рюкзаки, баули). Не свіжі зовсім, захитані порядком, звідкись знімають. На зупинках у магазинів туристи максимально таряться провізією та тютюном. Іде багато вантажівок із дровами", - ]]>пише ]]>"Східний" у Telegram.

За його словами, жителі окупованих населених пунктів поблизу кордону з РФ спостерігають аналогічну картину: йде активне перекидання техніки та о/с. За наявними даними, лише за 26 березня місцеві нарахували близько 40 Уралів та 20 паливозаправників з довгими цистернами, які пройшли у напрямку Луганська/Дебальцеве.

Тим часом, ватажок т.зв. "ЛНР" Леонід Пасічник своїм указом встановив повну заборону на роздрібний продаж алкогольної продукції у двох районах та трьох містах, а на окупованій Луганщині військові масово вручають повістки місцевим жителям. До чого так активно готуються окупанти?

Читайте також: "Десять років по тому": Як змінився Луганськ за 10 років існування в "руському мирі"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик