26.03.2024, 21:38

В "Укренерго" назвали терміни відновлення електропостачання у Харкові: що відомо

Оксана Мовчан | Все новости автора
йцівука

Голова Укренерго Володимир Кудрицький назвав точну дату повного відновлення електропостачання в Харкові. За його словами, наразі на це необхідні в районі двох тижнів. 

Про це він заявив під час ]]>брифінгу]]> у Харкові, передає Час Пік.

За його словами, всі три технічні рішення виконуються одночасно для ширшого розуміння, який варіант буде найшвидшим для усунення блекауту.

"Ми маємо чітко пропрацьований план спільної роботи з обленерго, обласною військовою адміністрацією, мерією міста, Агентством з відновлення. Є три, умовно кажучи, паралельні технічні рішення, які ми реалізуємо одночасно", — сказав Кудрицький.

Він додав, що блекаут буде усунено за два тижні, але якщо російська армія не буде обстрілювати енергомережу. 

"Все ще досить важко гарантувати якісь конкретні терміни. Говоримо орієнтовно про 7-10 днів, можливо, до двох тижнів, коли енергетики зможуть у повному обсязі відновити нормальне енергопостачання міста. Це за умови, що не буде нових масштабних руйнувань", — каже чиновник, та додав, що "Укренерго" має достатню кількість ремонтних бригад, спецтехніки, матеріалів та обладнання для якнайшвидшого завершення робіт.

Нагадаємо, що у ніч на 26 березня російські окупаційні війська атакували безпілотниками Харків. У місті лунали вибухи, є "приліт".

Читайте також:

"Видихайте і ретельніше фільтруйте інформацію": військовий аналітик про черговий "наступ" на Харків

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик